joi, 15 mai 2008

Plase de Ţânţari la Geamuri

S-a purces la instalarea plaselor de ţânţari la geamurile caminelor. Astazi este programat caminul 8 si numaratoarea continua.

Bineinteles ca montatul plaselor la geamuri este un alt prilej de a se demonstra ca in Romania lucrurile nu se pot face decat Romaneste. Astfel, in fiecare camera se va monta plasa DOAR la un singur geam, prin urmare unul va ramane fara aceasta protecţie.

Noi ce ar trebui sa spunem/facem?
1. Sa multumim ca in vara o sa avem in camere numai jumatate din numarul de ţânţari care ar fi trebuit sa fie in mod normal (pentru ca nu o sa mai intre pe 2 geamuri ci numai pe 1);
2. Sa ne punem noi plasa si la geamul celalalt;
3. Sa protestam ca se pune plasa doar la un singur geam;
4. Sa plecam din Romania cat mai repede, cu prima ocazie.

***Din păcate e foarte probabil ca românii să fie condamnati la o nesfârsită "perioadă de tranzitie". Am suportat tranzitia de la comunism la "capitalism", de la magazine goale si bani in buzunar la magazine pline dar buzunare goale, iar mai nou de la lipsa de bani pentru proiecte de interes public la sumele imense pompate in achizitii, dar care se fac fără nici o gandire.
Suntem in momentul in care se fac lucruri multe si proaste din exces de bani de la buget, iar cei care au curajul sa "bage vină" sunt pusi la punct cu replica deja devenita cliseu: "Când nu se făcea nu era bine. Acum că se face tot nu e bine?!?" Probabil va mai trece timp si apa multă pe Bega pană să isi dea seama cei are administrează banii că nu e indeajuns doar "să se facă", ci acele lucruri facute trebuie sa fie si estetice, utile, gândite in contextul unui plan mai amplu.

6 comentarii:

Anonim spunea...

comparatia cu Bega e cea mai pesimista...dar pacat ca, in acelasi timp, e si realista!

Anonim spunea...

Hai ca exagerezi cu asta. Din cate stiu eu, cam toate caminele au acum termopane si se poate deschide un singur geam independent de celalt.

De acord, ca se pompeaza bani multi in investitii proaste si se invart muuuulte afaceri pe acolo, dar chiar sa exemplifici asta cu plasele de tantari... Sunt afaceri mult mai mari care se deruleaza in politehnica si nu le baga nimeni in seama. De exemplu, a sesizat cineva afacerea cu innoirea mobilierului din Electro nou? A vazut cineva ce treaba proasta s-a facut?

Anonim spunea...

Daca oamenii ca voi ar pleca din Romania cat mai repede, tara asta ar avea o sansa. Pt. ca este evident ca niciodata n-ati facut si nu veti fi in stare sa faceti nimic dar nici nu suportati sa vedeti ca altii fac. Voi vedeti in toate doar "afaceri" pt. ca probabil asta ati face voi. Noi in schimb organizam de la Balul bobocilor la ZTS si o facem si f.bine.

Anonim spunea...

de la revolutie incoa, ~8 milioane de romani au parasit tara. banuiesc ca ei au fost cei "rai", iar voi,
"astia buni", ati ramas acasa. doar ca in toti acesti ani Romania nu a mers in sus, ci doar in jos. FELICITARI!

Anonim spunea...

Eu am impresia ca tu traiesti complet rupt de realitate sau poate nici macar nu esti in Romania, altfel cum sa afirmi ca "in toti acesti ani Romania nu a mers in sus, ci doar in jos"?

Anonim spunea...

pai tie ti se pare ca Romania merge pe drumul cel bun? NU zic ca pe vremea comunistilor a fost bine. dar uita'te in jur...si ce a fost bun a fost "privatizat" (a se citi distrus). avem un sistem de invatamant undeva intre (0,1) iar coruptia e ca la ea acasa.

iar cei care ne reprezinta ne sfideaza pe fata...asta peste tot, nu numai in ligi.

PS: ti'am mai sugerat odata sa lasi ironiile deoparte. eu consider ca am pastrat discutia in limitele bunului simt. iar daca tu, om din liga (presimt ca andrei), iti permiti sa iei peste picior pe oricine se opune, inseamna ca nu ai niciun fel de demnitate.