luni, 12 mai 2008

Din Studenti Eminenti Ajunsi Sinistrati

Dupa cum putini dintre voi stiti, astazi este prima zi a Zilelor Tehnice Studentesti, un simulacru de manifestare organizata sub indrumarea unei "personalitati" din randurile noastre, Catana Mihai (evident Liga Mecanica).
E greu de inteles imboldul care ii face pe unii studenti din diverse parti ale tarii sa bata drumul pana in Timisoara pentru a participa la aceasta actiune, dar cu siguranta dupa ce vin o data nu o sa mai aiba proasta inspiratie de a repeta experienta.

In prezentarea ZTS, organizatorii anunta eventualii participanti ca se asigura cazarea si masa. Suna bine. Cine nu ar vrea sa faca o excursie undeva cu masa si cazare gratuite? Insa odata ajunsi aici, studentii veniti din partile tarii au parte de o surpriza cat se poate de mare. Se vad pusi involuntar in ipostaza de sinistrati, de tineri ai nimanui care parca au venit intr-o vizita neanuntata. Drept loc de cazare ii asteapta sali de lectura, bucatarii sau in cele mai bune cazuri un loc in vreo camera de camin ca al 6-lea "coleg".

Masa este un alt subiect delicat. Cum se poate ca zeci de participanti la o actiune a unei Ligi Studentesti sa manance gratis la "cantina"? Cine si cu ce drept poate decide astfel de favoruri si gratuitati pentru cineva? Poate pentru ca daca nu s-ar oferi asa ceva, nu ar mai veni absolut nimeni sau un procent neglijabil din cei care vin luand in considerare super-oferta ce le este facuta. Pe de o parte ni se arunca in fata motivatii pentru care preturile la cantina nu pot fi mai mici, dar pe de alta parte ne permitem sa oferim "fara numar" mese unor studenti care participa la o oarecare manifestare. De ce? Pentru ca lucrurile sa fie echitabile, asteptam ca si noi, studentii din UPT, sa avem parte de o saptamana in care sa mancam gratis la cantina.

***Le transmitem oaspetilor veniti de departe un calduros "Bine Ati Venit!" si mult noroc la prinsul unui loc la vreun dus de pe etajul unde au fost repartizati.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Sunt student in anul 5 la mecanica si anul trecut am avut proasta inspiratie dar mai mult indrumare de a participa la ZTS experienta din care m-am ales cu urmatoarele:
-a trebuit sa platesc o taxa de 10Ron pentru nu stiu ce revista pe care trebuia sa o primesc si pe care nici pana azi nu am primit-o sub pretextul ca inca nu s-au tiparit
-am vrut sa mananc la cantina ca si restul studentilor participanti dar mi s-a zis ca NU pot deoarece sunt student al politehnicii si nu am acest drept ( ganditi-va cand toti porneau spre cantina io trebuia sa ma separ de grup si sa o iau spre camin...m-am simtit prost deoarece m*** de la liga aveau dreptul de a manca la cantina) ca si cum io asi fi fost un gunoi...(probabil asta suntem toti ptr ei)
-am obtinut o "diploma" de carton gen hartie igienica fara nici un insemn al facultatii cu numele trecut cu carioca
Deci in concluzie cu ce m-am ales?
am fost umilit,am pierdut timp si bani (rusine mie)dar va scru asta sa nu o patiti si voi

Bafta la examene si numai bine

Anonim spunea...

vai de viata noastra...
unii consuma .. si altii se consuma..

Anonim spunea...

Ok! Ca si organizator al acestei editii al ZTS`ului pot sa va spun urmatoarele. De la cei din UPT se percepe o taxa de 15 Ron din care primesc un volum cu ISBN, au transport cu RATT`ul gratuit 1 sapt intreaga pe baza legitimatiei de participant si pot sa participe la toate evenimentele organizate de noi. Din 15 lei ce naiba mai vrei? Masa am platit`o din sponsorizari asta ca sa nu mai spuna lumea ca e gratuita si cazarea a fost la doua hoteluri si cine nu a mai ajuns in cele doua hoteluri au fost cazati in salile de lectura de la c4 si c2, restul care au stat in bucatarii au stat pt maxim o noapte sau oameni care si`au lasat bagajele si am mers sa isi prezinte lucrarea si seara au plecat. Dezinformezi lumea si vb aiureli. Iar pt cel care comenteaza ca nu a avut decat o diploma din carton, nu l pot compatimi decat pt lucrarea jenant pe care a pregatit`o, din mom ce nu a luat nici un premiu. Noi vrem pe bani putini, conditii ireprosabile. O saptamana de o asemenea anvergura la o conferinta de la Iasi, acum 1 luna a costat 1 milion 800. Si crede`ma conditiile si ce ne`au oferit acolo au fost execrabile in comparatie cu ce a fost la noi.
Deschide`ti gura, dar cand ai ceva de spus. E a 4 oara cand vb si aberezi!