duminică, 20 aprilie 2008

Ce s-a dezbatut Miercuri la Intalnirea cu Robu

Topicuri de dezbatere cu domnul rector Nicolae ROBU (16 aprilie 2008):

1. Cand se deschide bazinul de la baza 2?
Nu se poate da o data sigura dar nu dureaza mai mult de 2 luni, inca se lucreaza la finisaje. Intrarea va fi gratuita atat pentru studentii cat si pentru angajatii UPT. Se va introduce un sistem de de acces foarte performant (cartel insotite de amprente digitale), dar pana la implementarea acestui sistem se cauta unul mai “primitiv” pentru a evita posibile intarzieri.
2. Terenul de fotbal si pista de la baza 1
Termenul sigur care a fost dat de domnul rector este pana in toamna, la inceperea anului universitar, cand vor fi terminate toate lucrarile de imbunatatire si reamenajare.
3. Problema internetului din complex
Aceasta problema se va rezolva cand se vor face achizitiile de calculatoare. Urmand sa se cumpere in UPT 1100 calculatoare cu procesor intel quad core si 4GB de ram fiecare. Din care vor merge cate unul la fiecare 2 camine UPT. In plus s-a contractat cea mai buna solutie tehnica pentru reteaua complexului. Toate acestea in termen de 1 luna. >Mai multe INFO<
4. Problema semnalului slab de la cablul TV
Se va contracta firma UPC pentru a verifica de ce reteaua de cablu TV din camine nu difuzeaza semnal bun.
5. Plase de tantari
Procesul a fost demarat, licitatia a fost facuta doar ca dureaza ceva timp (1 luna jumate) pana cand vor veni sa le monteze la geamurile fiecarui camin.
-- TOATE PROBLEMELE CAMINELOR TREBUIESC RAPORTATE LA SEDINTA DE LUNI DIMINEATA CU DIRECTORUL STAICU --
*** Se pare ca vointa pentru rezolvarea problemelor este din partea conducerii UPT, mai ramane ca si noi sa avem vointa in raportarea problemelor. Fapt demn de remarcat, Florin BODIN nu a mai luat loc la masa de-a dreapta domnului ROBU, ci a stat in sala ca orice alt student. Oare lucrurile incep sa intre in normalitate?

6 comentarii:

Anonim spunea...

3. Problema internetului din complex
Aceasta problema se va rezolva cand se vor face achizitiile de calculatoare. Urmand sa se cumpere in UPT 1100 calculatoare cu procesor intel quad core si 4GB de ram fiecare. Din care vor merge cate unul la fiecare 2 camine UPT. In plus s-a contractat cea mai buna solutie tehnica pentru reteaua complexului

Deci problema complexului e 1100 super mega giga servere??? FOR WHAT???
Si 1 server la 2 camine din 1100.. ??
CEVA PUTEEEEE!!!!!

atatea super mega calculatoare tine toata infrastructura IT a romaniei.. toate firmele...

Daca se ia atatea servere.. NU SE POATE SCHIMBA SI INFRASTRUCTURA IN CAMINE!!!???

Anonim spunea...

Helloooooooo...
Nu "se ia" 1100 servere, ci se iau 1100 compuri ultraperformante pentru dotarea tuturor laboratoarelor din cadrul UPT. Fiind atat de performante se pot folosi si ca servere.
Intrebarea care probabil va fi pusa: de ce asa de performante?
Raspuns: pentru ca au timp de amortizare 5 ani!

Anonim spunea...

calculatoarele alea o sa sfarseasca pe masa la profi si nicidecum in laboratoare...

Anonim spunea...

Pai atunci sa ia pentru camine Servere in adevaratul cuvant...
Ceva de firma, nu eta2u :)..

Anonim spunea...

de unde s-o dedus ca se iau 1100 de compuri? ceva document? pagina web? inregistrare? ... in postu' cu detalii nu scrie nici un numar si mi se pare aberant numaru' asta.

Server poate fi orice calculator setat ca atare, iar profii nu cred ca se incurca cu desktopuri... prfera laptopurile, deci ma indoiesc ca o sa ajunga la ei. Firma de la care sunt cumparate si mai ales firmele producatoare ale componentelor din ele sunt importante... dar intrebarea principala (si filosofica) ramane DE CE asa de multe?

Anonim spunea...

Raspuns la intrebarea "DE CE asa de multe?" Pentru ca tot voi inainte va plangeati ca nu prea sunt compuri si care sunt sunt p2 sau p3, asa ca acum vom avea calculatoare ultraperformante. Si nu mi se par multe avand in vedere ca sunt 10 facultati si 4 departamente independente. La o simpla impartire ar veni cate 4 laboratoare de 25 de compuri per facultate si cate un laborator pentru departamentele independente. Si ca sa iti dau un exemplu cei de la DCLS (Departamentul de Comunicare si Limbi Straine) faceau laboratoarele de UPC (utilizarea si programarea calculatoarelor) in corpul B al ansamblului de cladiri electro.
Nu inteleg de ce cautati nod in papura!?