duminică, 20 aprilie 2008

"Masina de incercat la oboseala"

Aceasta este achizitia pe care Universitatea "Politehnica" din Timisoara este dispusa a da 180.000 EURO. Trebuie ca s-a acumulat ceva oboseala in Universitatea asta, din moment ce este nevoie de o masina speciala pentru a fi incercata "la oboseala".

***Informatia este preluata de pe site-ul oficial de achizitii publice. Asteptam cu interes si achizitia unei "masini de incercat la plictiseala", pentru laboratoarele la care nu facem nimic sau exersam pe niste aparate istorice. E bine, totusi, ca sunt calculatoare performante pe care sa rulam softuri cu cerinte maxime Pentium 2 sau 3.

4 comentarii:

Anonim spunea...

DREPT LA REPLICA (primit de adresa hai.lamunte@yahoo.com):

Asta s-a cumparat pentru Facultatea de Constructii pentru Departamentul de Constructii Metalice si Mecanica Constructiilor pentru domeniul de cercetare "Studiul comportarii la oboseala a podurilor cu structura din otel si mixta din otel-beton". Acel aparat produce foarte multi bani pentru poli si in plus a fost cumparat din banii de pe contractele de cercetare pe care le-au contractat oamenii de acolo.

Anonim spunea...

Izul ironic din articol nu face decat sa va scoata la iveala incultura. nu numai ca nu aveti habar ce e aia incarcare la oboseala dar va si etalati lipsa de cunostinte tehnice ceea ce e si mai grav. Va pup dragilor. Irina

Anonim spunea...

evident era vorba de un simplu joc de cuvinte plecand de la un oarecare pretext. irina draga tu nu faci decat sa iti etalezi lipsa de umor si prezentza capului patrat pe umeri. PAREREA MEA

Anonim spunea...

Atata te-ai luat de liga de la mecanica, de credeam ca stii ceva de mecanica... oboseala e un termen din mecanica si constructii si se refera la rezistenta sau degradare in timp a materialelor (sunt la facultate de electronica scuzati daca fac greseli tehnice). Pt mai multe detalii ai ro.wikipedia.org sau en.wikipedia.org (pe ultimul cauta "fatigue"... asa ii zice in engleza).