vineri, 11 aprilie 2008

Inca O Adunare...Sperăm Să Nu Fie O Adunătură

Miercuri 16.04.2008 , orele 17:00 La Facultatea De Constructii, in amfiteatrul "Constantin Avram" (Etajul 1) va avea loc o intalnire a presedintilor de ligi , sefilor de ani din fiecare facultate, sefilor de grupe , si a sefilor fiecarui camin din complex. Nu in ultimul rand, sunt invitati toti studentii care au ceva de spus.

Intalnirea va fi prezidata de catre domnul Nicolae Robu, care din pacate e foarte probabil sa aiba in faţă din nou aceeasi aplaudaci si cântători in strună care sa ii spuna cat de bine le merge studenţilor. Evident, nelipsit de la Dreapta Tatălui va fi Florin Bodin, acest personaj multilateral dezvoltat, care va fi din nou un hibrid intre reprezentant (angajat) al UPT, reprezentant al studentilor, reprezentant al ligilor si nu in ultimul rand (cel mai important) reprezentant al propriilor sale interese.
***In mod evident nu stie nimeni de aceasta intalnire, nici macar cei care ar trebui sa fie direct implicati (sefi de camin, sefi de grupe/an). Important e ca stiu cei care "trebuie sa stie", cei care mereu le stiu pe toate si care pretind fara rusine ca ne reprezinta.
Nu e de mirare, dat fiind faptul ca exista precedente. In problema Consiliului Consultativ al Complexului s-a mers pe aceeasi strategie, "sa stie DOAR cine trebuie sa stie ca e mai bine asa".

24 de comentarii:

Ipocrit spunea...

Mare greseala cu stersul comentariilor facute de mine. Ma gandeam ca asta o sa se intample si am salvat pagina cand inca apareau comentariile ... dupa mai putin de 5 minute de la postarea comentariilor... tot ce am scris eu : 2 comentarii ... au fost sterse ... imi place din ce in ce mai mult. Se vede lipsa voastra de profesionalism si frica de a iesii la iveala

Anonim spunea...

hai ma, de ce ai sters comentariul acelui pupincurist, asa de bine suna!!!
ar trebuii lasat ca mostra a ceea ce inveti ca lider de liga!
Pana una alta, Bodin este sau nu este Cospol?:))

Anonim spunea...

Inca o data facem apel la cei din ligi care vor sa se afirme aici: transmiteti ceea ce aveti de transmis pe caile de comunicare de care dispuneti voi.
Noi nu o sa va asiguram o alta scena de pe care sa debitati prostiile voastre.

Anonim spunea...

baa ce penal e alex milostiv asta sau cum ma-sa in cheama :)) bine ca ti-a sters comentariile ma ca te faceai de rusine ca ultimul analfabet.
auzi aici exprimare "Sunt discutii care apare pe Blog`ul vostru " :)) ce penibil!
sau alta "nu cred ca ar trebuii inca sa apara pe blog" :))

Bai alexe de la liga, vezi ca iti faci de rusine colegii si o sa creada lumea ca toti din ligi sunt prosti ca tine :))

Anonim spunea...

"Dar ganditi-va putin la consecintele punerii in tema a studentilor asupra unor lucruri care teoretic ar trebui sa fie private si nu publice. Nu ma refer neaparat la toate proiectele puse in aplicare de COSPol ci poate doar la o parte din ele."
Asta a fost in stare sa spuna un membru al unei ligi. Ba cretinule voi cine va credeti sa aveti lucruri "private"? Voi ati uitat ca sunteti LIGI STUDENTESTI care trebuie sa reprezinte studentii? Daca nu vedeam pe unu dintr-o liga spunand asa ceva nici nu imi venea sa cred ca exista astfel de idei.
Pana acum eram in dubii daca ce se scrie aici pe blog este adevarat, dar acum sunt convins ca mizeria din ligi e cel putin la fel de mare pe cat se spune.

Anonim spunea...

In calitate de sef de an ales de catre colegii mei eu nu ma prezint la o mascarada de genul acesta. eu nu sunt marioneta lui Robu.

Anonim spunea...

1 Propun desfiintarea ligilor
2 propun infiintarea unui consiliu al studentilor din UPT.
3 Consiliul sa fie format din reprezentatii de an si de grupa din fiecare facultate a UPT
4 Reprezentatii de an si grupa sunt alesi direct de catre colegii lor prin vot direct
5 Consiliul nu are o structura ierarhica ci una consultativa
6 Consiliul se intalneste lunar face2face cu conducera Universitatii
7 deasemenea trebuie sa existe un consiliu al studentilor pe facultate format din reprezentatul de an si cei de grupe
8 acestia sa se intalneasca la periodic cu decanul
9 Cosiliul UPT= SUMA( CONSILIUL FACULTA)
10 drepturile si obligatiile studentilor sa fie legiferate
11 Adio ligi si smecheri care pupa in cur
12 Succes !

Anonim spunea...

Pentru cel ce a scris in calitate de sef de an ales:

Omule, daca nu te duci la sedinta sa-ti sustii cauza...atunci ce are sa se schimbe?!

Anonim spunea...

exact, tocmai pe asta se bazeaza parvenitii...ca studentii cu bun simt nu se implica pentru ca sunt scarbiti. odata si odata trebuie sa se desparta apele si lingaii sa dispara!

Anonim spunea...

In atentia opilului care stie sa enumere, http://www.upt.ro/regulam.php , e unpik mai mult de citit dar cred ca ti-ar prinde bine!

1. Ligie nu se pot desfiinta cu una cu doua! Au statute juridice, sunt ONG-uri legal constituite... informeaza-te mai bine inainte sa vb;

2. Consiliul ala al studentilor la care visezi tu e utopic bai, daca ai reusii sa faci asa ceva ai fi parintele societatii democratice perfecte! Nu poti, studentii sunt ca vantul!

3. Exista un consiliu consultativ al studentilor reprezentanti, doar ca atunci cand se organizeaza cate o intalnire cu conducerea nu prea participa lumea, trage tu concluziile...

4. Reprezentantii de an si de grupa sunt alesi prin vot direct de catre colegi! E, acum ca nu se ofera nici unu sa candideze si decanul de an (useless ppl) propune pe cate unu in functie de media de admitere si pan la urma tot gaseste, aia e tot vina noastra! Nu vrem sa ne reprezentam!

5. Da-mi tu 1 singur exemplu de organizare, adunare sau ce vrei, care sa nu aiba cel putin un lider/mentor/conducator/indrumator sau cum dreq mai vrei sa-i zici!

6. Asemenea intalniri se organizeaza, dar dupa cum am scris si mai sus interesul e scazut! PACAT

7/8/9. La aceste puncte dau copy-paste la raspunsul de la punctul 3. Te-ai repetat, si in plus cand vrei sa fac chestii de astea marete, pornesti de la baza piramidei.

10. DREPTURILE SI OBLIGATIILE STUDENTLUI SUNT LEGIFERATE, ma repet: nu mai vorbi fara sa fi informat!

11. Daca tu reusesti sa faci consiliul ala la care te gandesti sa functioneze cu un randament de peste 60%, eu te sustin si spun ADIO LIGI!

12. Succes si tie!

Anonim spunea...

ceau, sunt copilul cu numerotarea.
Stiu de ce zici tu acolo cu regulamentul si legile- nimeni nu le respecta, profii fac legile !
1 Studentii nu sunt chiar ca vantul, , dintr-o facultate 10 tot sunt responsabili.
2 Daca se strang 10 persoane in ceea ce se numeste liga asta nu inseamna ca reprezinta nea[arat pe studenti
3 Nu vad de ce trebuie sa faci parte dintr-o organizatie ca sa reprezinti pe studenti
4 organizatiile care sunt multe au divergente in interiorul lor cat si intre ele ( vezi ceea ce a fost mai demult Cu Forumul ala al reprezentantilor studentilor)
5 cospolul nu e viabil, experienta a dovedit-o
6 Interesul studentilor e scazut in mare parte din cauza lehamitei si a fricii pe de alta parte ( vreau sa vad un conducator de liga care se ia in gura cu decanul/rectorul sau ce o fi pentrul interesul unui student oarecare)
7 in legatura cu faza-copy paste imi cer scuze pentru dezordinea in care am insirat ideile. Pur si simplu nu le aveam pregatite cumva ordonat. 7,8,9 sunt intradevar 3 desfasurat.
8 Din pacate nu reusesc sa-l fac pentru ca inchei in curand socotelile cu studentia
9 Tranzitia de la ligi ( multe si marunte) la un consilu mare al studentilor care sa lucreze cat se poate de transparent, care sa nu manevreze bani ( mai demult isi luau si masini pe ligi, au fost cazuri)
10 Ca mentor iei un om capabil, un vizionar , un om care a realizat ceva
11 Daca cineva are idei de genul acesta astept mail la adresa ion_delatim@yahoo.com .
12 Cunoscand foarte bine practica ligilor consider ca acest consiliu va functiona mai bine de 60%. Nu consider ligile ca inutile, doar ca sunt de parere ca s-au deparat de scopul initial
Cineva spunea ca ceea ce se observa prin complex este rzultatul actiunilor cospol. Eu zic ca e vrajeala, sa belim bine ochii si sa vedem ca e an electoral. pe primar il doare la carbaxan de studenti ca >90% nu au buletin de Timisoara si nu pot vota pentru el.
Succes la toata lumea ! E timpul ca stundetul sa faca ceva!

Anonim spunea...

erata pct 9 ( mii de scuze)
9 Tranzitia de la ligi(..) la un consilu mare (..) se poate face intr-o perioada de 1-2 ani in care se pot imbunatatii multe lucruri

Anonim spunea...

Mai fratilor, da' voi propuneti nu stiu ce organigrama AICI?! Trebuie propusa la adunarea lu' peste si votata de cei prezenti acolo..., iar daca acolo sunt numai cei din ligi...cum ati vrea sa fie votata?! Sa voteze viermii aia anularea organizatiilor din care fac parte?! Sa nu mai aibe ei trecere la profesori pentru o nota mai buna, ca deh' ...daca copiii se supara merg si baga bete in roate la Robu, care le da nas si dreptate...

Ganditi-va si la asta...

Anonim spunea...

hahahaha...voi stiti cum se fac alegerile?pentru functii de conducere in cadrul ligii, al consiliului facultatii, pt functia de senator?....uitativa sa vedeti cum se fac...voteaza 1 % din totalul studentilor( ca sunt reprezentatii de an)si aia alesi tot de 5 % din studentii prezenti la un curs cand se fac alegerile...s-a ajuns sa voteze 30 de studenti in numele unei facultati cu 1000 de studenti...trebuie schimbat totul...cine a facut aceste regulamente? cine le face? cine le voteaza?cine le aproba? in numele studentilor.ia dati va singuri un raspuns si veti vedea cum stau lucrurile..sigur stiti...singura solutie, e o schimbare radicala actualei abordari sia sistemului cu privire la studenti...si daca se tace si nu se prezinta la sedinte..noi avem de pierdut.....daca se vrea sa se protesteze fata de bodin si de LSFMT, fara sa dam in Robu...ne prezentam si daca intra stimabilul bodin in sala..ne ridicam si plecam..ori noi, ori el...problema e simpla..si banuiesc ca trebuie un anumit numar de persoane prezente ca sedinta sa fie statutara....e simplu: PROSTETAM FATA DE BODIN SI DE SISTEMUL ACTUAL......FACEM GREVA:))))ca si in 2003...si schimbam ceva..suntem multi..nu ne mai putem lasa calcati in picioare..trebuie facut ceva..NU SE MAI POATE

Anonim spunea...

PS: sunt tipul cu postul cu GREVA...cand am zis de sefii de an, nu am zis-o cu raute, unii sunt baieti sau fete de treaba, dar unii...iti vine sa te dai cu capul de perete cand vezi ce e de capul lor... si cum au "grija" sa si reprezinte colegi

Anonim spunea...

@dorel< Omule, daca nu te duci la sedinta sa-ti sustii cauza...atunci ce are sa se schimbe?! >, "cel" de acolo te asculta , da din cap afirmativ , pleca isi bea cafeaua si maine e tot la fel. Pe conducatorii UPT ii doare de studenti doar atunci cand se apropie de alegeri, dar si atunci se pun bine cu studentii senatori nu cu "grosul".

Anonim spunea...

In caz ca nu ati observat, au fost afisate in fiecare camin informatiile referitoare la aceasta intalnire cu rectorul. Nu a tinut nimeni ascuns nimic si absolut orice student poate participa la ea. De ce acuzati aiurea ? Daca nu va convine ce se intampla in ligi, de ce nu va inscrieti voi? Pentru ca e mai usor sa nu faci nimic si sa critici pe altii. De aia!

Anonim spunea...

totusi de ce trebuie sa am insciu in liga ca sa fac ceva? daca raman in afara nu pot face nimic? lasati naiba ligile, sunt un mare rahat. multi din cei ce merg acolo doresc sa beneficieze doar de anumite avantaje ( de exemplu un punct in plus pentru tabara). Foarte putini din ligi sunt CAPABILI si de obicei nu ii baga nimeni in seama. Concluzie: liga e un biberon de unde sug multi, biberonul e alimentat de decan si serban cu ce vrea el sa dea la supt. numai bine si deschideti ochii pana nu se face tarziu!

Anonim spunea...

Toti vorbiti de parca voi chiar ati vrea sa faceti ceva. Daca vrei sa faci ceva, POTI sa faci, nu trebuie sa fii in vreo liga. Dar majoritatea dati numai din gura si ii criticati pe cei care incearca sa faca, doar pt ca sunt in ligi. Te crezi capabil sa faci ceva? FA! Nu te opreste nimeni. Ati vazut si voi un exemplu prost in LSFMT si acum aruncati cu noroi in toate ligile, desi habar nu aveti cine e acolo si ce face. Intr-adevar se intampla destule porcarii la unele ligi (vezi consiliul consultativ, tabere), dar voi dramatizati tot. Iar articolul asta e ceva total neadevarat si singurul lucru pe care l-a realizat a fost dezinformarea studentilor prin acuze nefondate aduse ligilor. De ce nu ati informat voi studentii de adunare daca stiati ca ligile nu o vor face? De ce nu ati lipit voi afise daca va intereseaza atat de mult informarea studentilor? Pentru ca nu va intereseaza! Ati ajuns sa va folositi de orice pretext ca sa loviti in ligi.

Anonim spunea...

Ligile put rau de tot. Aveti ceva stricat acolo. Noi luptam sa scoatem putoarea. Aici scriu si membrii de liga ( eu de exemplu) care am vazut multe. tu sigur esti un naiv de anul 2-3 care ai intrat in liga cu speranta ca asta iti va arata bine pe un CV candva sau ai fost aburit cu vrajeli de genul ca te poti afirma in liga lui peste. Deschide ochi mai bine, analizeaza! Liga nu are viitor, mai bine va afceti partid :P ca nu va baga nimeni in seama si asa va luptati cu morile de vant

Anonim spunea...

Acest articol nu dezinformeaza cu absolut nimic.
Nu au fost afisate in nici un camin informatii privitoare la aceasta intalnire. Sunt inventii ale unora cum a fost si in cazul Consiliului Consultativ cand se zicea ca au fost lipite afise cu informatii despre Consiliu. MINCIUNI!
Mesaj pentru cei din ligi (special Mecanica): NU NE MAI MINTITI IN FATA!

Anonim spunea...

fratilor.... de ce aruncam cu noroi in ligi...din cauza undei persoane care merita toate aceste critici... liga nu inseamna Bodin sau Catana ... candva liga insemna ceva mai mult... trebuie decat date la o parte cateva persoane... si lucrurile pot o pot lua pe o cale mai buna... pentru noi stuentii... pacat si de numele Facultatii de Mecanica... aceasta facultate nu inseamna liga de la Mecanica...... si cred ca conducerea facultatii ar trebui sa ia masuri, si sa nu mai perita acestei ligi sa i se faca astfel de renume din cauza ligii.... adica pardon ... din cauza unor persoane din acea liga...

Anonim spunea...

Nu au fost afisate in nici un camin informatii despre adunare? Vrei sa pun poze? Eu am umplut personal 2 camine cu afise.

Anonim spunea...

da' pana la urma urmei, ce dreak se va discuta si decide la adunarea lu' Dzo ?!